Αξιοθέατα » Ιαματικά λουτρά Αγίας Παρασκευής

Πέντε χιλιόμετρα νότια της Αγίας Παρασκευής, μπροστά στη θάλασσα, βρίσκεται ο οικισμός Λουτρά που αποτελείται κυρίως από παραθεριστικές κατοικίες, εστιατόρια, καφέ-μπαρ, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία. Οι κάτοικοι που διαμένουν μόνιμα στα Λουτρά ασχολούνται κυρίως με την αλιεία, τη μελισσοκομία, την καλλιέργεια της ελιάς και τον τουρισμό. Ο οικισμός πήρε το όνομά του από τις ιαματικές πηγές που φημίζονται για τις σπάνιες θεραπευτικές τους ιδιότητες. Η άμμος, τα βράχια, τα πεύκα και η θάλασσα δεσπόζουν παντού και συνθέτουν μία μοναδική εικόνα.

Από τα έγκατα της γης αναβλύζουν τα ιαματικά νερά που αιώνες τώρα, ανακουφίζουν τον ανθρώπινο πόνο. Σπάνιες θεραπευτικές ιδιότητες, μοναδική σύσταση χημικών στοιχείων των θερμών νερών από τις πηγές. Η απέριττη ομορφιά του τοπίου, οι δαιδαλώδεις σπηλιές στα βραχώδη όρη, τα πεύκα που ακουμπούν τη θάλασσα, συνθέτουν μια απαράμιλλη αρμονία της φύσης.

Στην Αγία Παρασκευή, γεννήθηκε ένα υπερσύγχρονο SPA, που φημίζεται για τις σπάνιες θεραπευτικές του ιδιότητες και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Με πισίνες, σάουνες, χαμάμ, κατεωνιστήρες, υδρομασάζ, ατοπικά και ομαδικά. Για θεραπεία και αναζωογόνηση. Για τον σύγχρονο άνθρωπο ο οποίος εργάζεται, κινείται μόνιμα σε γοργούς ρυθμούς και κουράζεται, προσφέρει τέλεια χαλάρωση. Σε ένα υπέροχο περιβάλλον με ιατρική υποστήριξη.

Το νερό των πηγών ενδείκνυται για τις παρακάτω παθήσεις:

Παθήσεις οστών και αρθρώσεων – μυών

Ρευματοειδής αρθρίτιδα

Αγγυλωτική σπονδυλοαρθρίτιδα

Ελυστική οστεοαρθρίτιδα

Παραμορφωτική αρθρίτιδα

Δισκοπάθεια

Μυίτιδα –μυαλγία

Τενοντίτιδα

Παλαιά κατάγματα

Αυχενικό σύνδρομο

Δερματικές παθήσεις

Σμιγματορροϊκή δερματίτιδα

Ψωρίαση

Ακμή

Εκζεματοϊδή

Ουρολογικές και γυναικολογικές παθήσεις

Χρόνια κυστίτιδα – Φλεγμονές

 

Απόσταση από το ξενοδοχείο Νόστος 28 χιλιόμετρα